KwispelKanjers

TTouch

TTouch is een trainingsmethode met drie componenten: aanrakingen, grondwerk en bodywraps.

De TTouch is een specifieke manier van aanraken, waarbij uitgegaan wordt van een cirkelvormige beweging met de vingers en de handen op het gehele lichaam van het dier. Naast lichaamswerk (de TTouches) kunnen balanstraining (grondwerk) en speciale hulpmiddelen worden ingezet (zoals bodywraps of Thundershirts).

Bij TTouch wordt samengewerkt met het dier. We letten dus op communicatie- en stresssignalen en gaan niet over de grenzen van het dier heen.

Wanneer TTouch?

Tellington TTouch kan ingezet worden bij opvoeding en training, bij het versterken van de band tussen mens en dier en als ondersteuning bij fysieke klachten of gedragsproblemen. Het lichaamsbewustzijn en daarmee het leervermogen van het dier worden positief beïnvloed.

TTouch kan bijvoorbeeld worden ingezet bij:

Hoe werkt TTouch?

De TTouches lijken wat op massage, maar dat is het niet. TTouch verbetert het gevoel van het eigen lichaam en maakt het dier zekerder in zijn bewegingen en zijn gedrag. Het leervermogen wordt hiermee vergroot. Daardoor kunnen blijvende positieve resultaten worden bereikt bij zowel fysieke klachten als gedragsproblemen.

Meer uitleg over TTouch